Putin sa Saudijcima razgovarao o vojno-tehničkoj saradnji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Saudijskoj Arabiji razgovarano je o vojno-tehničkoj saradnji Moskve i Rijada, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Razmatrana je vojno-tehnička saradnja“, rekao je Peskov i istakao da se prave planovi.
„Nadamo se da će se taj dijalog takođe nastaviti“, dodao je on.

Peskov, međutim, nije precizirao da li su dvojica lidera rekli nešto novo o mogućnosti isporuka sistema za protivvazdušnu odbranu S-400 Saudijskoj Arabiji.

Tokom posete Rijadu razmatrana je i tema cene nafte.

„Razmenjena su mišljenja o regionalnim problemima i stanju na tržištu energenata, odnosno cenama nafte“, rekao je Peskov.

On je istakao da će se dijalog nastaviti.

„Efikasnost rusko-saudijskog dijaloga u pogledu regulisanja ovog tržišta (energenata) je dokazana i potvrđena. Ova saradnja će se nastaviti“, dodao je portparol Kremlja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nalazi se u zvaničnoj poseti Rijadu, gde se sastao sa kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdel Azizom el Saudom u kraljevskoj palati „Jamama“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala