Tramp spreman da uvede sankcije Turskoj

© AP Photo / POOLRedžep Taip Erdogan i Donald Tramp
Redžep Taip Erdogan i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp objavio je spremnost da uvede sankcije Turskoj zbog vojne operacije Ankare u Siriji protiv američkih saveznika — Sirijskih demokratskih snaga.

„Radim sa (senatorom) Lindzijem Grejemom i mnogim članovima Kongresa, uključujući i demokrate, na tome da uvedem oštre sankcije Turskoj. Ministarstvo finansija je spremno da počne, a možda će biti potreban dodatni zakon. Po tom pitanju postoji odličan konsenzus. Turska je zatražila da to ne radimo. Nastavak sledi uskoro!“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​Američki ministar finansija Stiven Mnučin takođe je izjavio da je Ministarstvo spremno da odmah „nametne“ sankcije, ukoliko to bude potrebno.

Ranije su u oba doma Kongresa uvedeni nacrti zakona o uvođenju sankcija Turskoj zbog vojne operacije u Siriji.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija „Izvor mira“ u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala