Samoopredeljenje i DSK podelili ministarstva

© Visar KryeziuKosovo
Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova finalizirali su nacrt koalicionog sporazuma, po kojem su podelili najvažnije resore, prenosi prištinska „Gazeta blic“.

Prema sporazumu, u koji je „Gazeta blic“ imala uvid, ove dve partije, koje su osvojile najviše glasova na nedavnim izborima na KiM, postigle su dogovor, po kojem će DSK dobiti mesto prvog potpredsednika vlade privremenih kosovskih institucija, koju će predvoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Demokratskom savezu Kosova pripašće ministarstvo spoljnih poslova, dok će Samoopredeljenje predložiti ministra unutrašnjih poslova.

Demokratskom savezu Kosova će pripasti i ministarstva za lokalnu samoupravu, obrazovanje, finansije, kao i resori infrastrukture i saobraćaja.

Osim ministarstva unutrašnjih poslova, Samoopredeljenju bi pripala i ministarstva pravde, odbrane, kulture, omladine i sporta, kao i ministarstvo trgovine, preneo je Tanjug.

Za manjinske zajednice predviđeno je ministarstvo za povratak i ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala