Putin: NATO je instrument spoljne politike SAD

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojnici SAD, NATO
Vojnici SAD, NATO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaj da se niveliše strateški nuklearni potencijal Rusije razmeštanjem sistema protivraketne odbrane u neposrednoj blizini njenih granica osuđen je na neuspeh, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„To je sasvim blizu naših granica. I to za nas, naravno, predstavlja opasnost, jer je to pokušaj da se niveliše naš strateški nuklearni potencijal. On je osuđen na neuspeh. To je već očigledno. Mislim da je i stručnjacima to već očigledno“, rekao je Putin u intervjuu za televizijske kanale „El Arabija“, „Skaj njuz“ i „RT Arabik“ govoreći o razmeštanju sistema protivraketne odbrane u zemljama NATO-a u blizini ruskih granica.

On je naveo da više niko ne sumnja u to da je NATO „prosto instrument spoljne politike SAD“, a da je pažnja usmerena na to da nakon ulaska određenih zemalja u NATO „njih niko ne pita o razmeštanju određenih vidova naoružanja“ na njihovoj teritoriji.

Upravo tako su se, prema Putinovim rečima, pojavili elementi sistema protivraketne odbrane u Rumuniji, koji bi uskoro trebalo da budu razmešteni i u Poljskoj.

© Foto : U.S. Army Corps of Engineers Europe DistrictAmerički kompleks PRO Aegis Ashore u Rumuniji
Putin: NATO je instrument spoljne politike SAD - Sputnik Srbija
Američki kompleks PRO Aegis Ashore u Rumuniji

„Osećamo da je to destruktivna delatnost. Ona zaoštrava situaciju i ničeg dobrog u tome nema“, dodao je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala