Đurić: U Prištini se politikom bave ludaci

© Tanjug / ZORAN ZESTICMarko Đurić
Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je domaću i međunarodnu javnost da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji, a sve sa namerom da se pošto-poto u prištinski parlament mimo volje srpskog naroda „ugura neki Kurtijev Srbin“.

„Iz ovoga ceo svet treba da vidi kakvi šovinisti i ludaci se u Prištini bave politikom, a sve se ovo radi kako bi se Srbi još jednom lažno optužili i izložili mržnji, sa ciljem da se iz ponora izborne katastrofe izvuku Rada Trajković i drugi Kurtijevi kandidati“, naveo je Đurić u saopštenju.

On je ukazao da je bizarno kakvim se trikovima Priština služi kako bi u ovoj „šovinističkoj farsi“ srušila izborni rezultat Srpske liste.

„Poručujemo svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica da još jednom promisle, jer ovo fingiranje trovanja, koje podseća na događaj iz 1990. godine, jeste brutalni primer ruganja demokratiji i ljudskim pravima“, poručio je Đurić.

On je ocenio da se javnost na Kosovu i Metohiji danima iz propagandnih kuhinja u Prištini priprema za nekakav veleobrt prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije i danas su na „perverzan i bizaran način“ učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju.

„Ne ulazeći u to da li su albanski članovi prištinske centralne izborne komisije odglumili alergiju, ili su dobili ’šovinijazu‘ usled psihosomatske reakcije na prisustvo predstavnika Srpske liste, upozoravamo političke aktere u Prištini i njihove savetnike da se ne igraju sa stabilnošću regiona“, upozorio je Đurić, saopšteno je iz Kancelarije.

On je poručio i da će o ovoj sramoti biti informisan čitav svet i „ako iko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, grdno se vara“.

Đurić se oglasio saopštenjem nakon što je prekinut proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su članovi komisije navodno dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala