Đule Van Gog: Dok je lidera pajaca na svetskoj sceni — neće doći do belaja (video)

© SputnikMaša RAdović i Đule Van Gog
Maša RAdović i Đule Van Gog - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Velike i jake sile treba da smanje napetost između sebe, jer kada su previše napete — preti sve da pukne kao struna. A onda mi mali i skoro nevidljivi golim okom, cvilimo od bola, a u tim trenucima mir svakako zna da bude daleko od stola. I pregovori ne postoje“, kaže u intervjuu za Sputnjik Đule Van Gog.

Frontmen grupe „Van Gog“ Zvonimir Đukić Đule otvorio nam je vrata svog stvaralačkog gnezda. U njegovom radnom okruženju, među klavijaturama i elektičnim gitarama, razgovarali smo o poslednjem, desetom studijskom albumu, o budućnosti rok muzike, ali i o društvenim i političkim fenomenima današnjice.

Đule nam je otkrio šta bi poželeo kada bi mu anđeo zaista bio brat, da li celokupno čovečanstvo hoda po vrelom asfaltu, ali i šta se klati u našoj svakodnevici.

Na pitanje ko je „ludo ludi“ državnik na svetskoj političkoj sceni, legendarni roker odgovara u svom stilu:

„Svaki koji je emotivno miniran, a nemiran. I onda on, kao takav, globalno preti da izazove ’bum-bum‘, ’tras-tras‘. Ako je već emotivno miniran, nek bude miran, to je dostojanstveno i to je disciplina koja je dozvoljena. Svedoci smo da sve više državnika u svetu su glumci ili neki pajaci i svet je shvatio da možda, ako dođe neki pravi političar na čelo neke velike sile, i dođe do belaja. Ali postoji nešto što se zove ’instant karma‘ i postoji nešto što se zove priroda i pravda i neki proces osvešćenja. Verujem u to da će se sve napetosti smiriti, da će se vrele glave ohladiti i da će sve postati pristojno i civilizacijski, onako kako dolikuje nama običnom, jednostavnom svetu“, poručuje Đule za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala