Putin: Zbog RT-a će Rusiju ponovo optužiti za mešanje u američke izbore

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLogo televizije RT
Logo televizije RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin našalio se tokom intervjua za arapske medije da će zbog RT-a Rusiju ponovo optužiti za mešanje u američke predsedničke izbore.

Tokom intervjua za arapske televizijske kanale „El Arabija“, „Skaj njuz Arabija“ i „RT Arabik“ Putin se obratio novinaru RT-a i u šali prokomentarisao njegovo pitanje: „Zahvaljujući takvima kao što ste vi, Rusiju će optuživati za to da se meša u izbore, jer ste vi sada dopustili mogućnost da predsednik SAD Donald Tramp bude ponovo izabran na tu funkciju“.

„Reći će: Aha, to je već element mešanja Rusije u predizbornu kampanju“, dodao je ruski predsednik.

Situacija s ruskim medijima na Zapadu tokom poslednjih godina postaje sve složenija. U novembru 2016. godine Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da je neophodno boriti se protiv ruskih medija, a kao glavne pretnje navedeni su Sputnjik i RT.

Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i predsednika Francuske, optužili su Sputnjik i RT da su se mešali u izbore u SAD i Francuskoj, ali nisu naveli nikakve dokaze za to. Zvaničnici Rusije takve izjave su ocenili kao neosnovane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala