Putin: Razvijamo ofanzivne komplekse koji će moći da savladaju svaki PRO

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Topolj-M"
Raketni sistem Topolj-M  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će proizvesti ofanzivne komplekse koji će moći da savladaju svaki sistem protivraketne odbrane, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Radićemo na takvim udarnim kompleksima, koji će definitivno moći da savladaju svaki sistem PRO. To ćemo učiniti, sada je to već očigledno, pošto sistemi PRO rade protiv balističkih raketa koje lete po balističkoj trajektoriji, a mi smo, pored toga što smo ih usavršili u više navrata, stvorili i drugo oružje koje zasad niko u svetu nema“, rekao je Putin u intervjuu za „RT Arabik“, „El Arabija“ i „Skaj njuz Arabija“.

Putin je naglasio da to što se infrastruktura NATO-a približava ruskim granicama nimalo ne raduje Moskvu.

„Povelju NATO-a niko nije menjao. Tamo postoji član koji govori o vojnoj podršci članicama organizacije. To je vojni blok i, naravno, kada se infrastruktura vojnog bloka približava našim granicama, to kod nas ne izaziva nikakvu radost“, rekao je Putin.

Na pitanje da li Rusija oseća pretnju od približavanja NATO-a ruskim granicama, Putin je odgovorio potvrdno. „Osećamo, naravno. Uvek smo osećali, uvek smo o tome govorili“, rekao je ruski lider.

Ruski predsednik je prvi put predstavio najnovije vidove strateškog naoružanja Rusije prošlog proleća. U obraćanju Federalnoj skupštini Rusije, on je predstavio hiperzvučne komplekse „Kindžal“, „Avangard“ i „Burevesnik“, borbeni laser „Peresvet“, podvodni dron s nuklearnim uređajem „Posejdon“, kao i interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“.

I ove godine je Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini govorio o toj temi. On je naveo da su laserski uređaji „Peresvet“ i avijacioni kompleksi s hiperzvučnim raketama „kindžal“ potvrdili svoje jedinstvene karakteristike u probno-borbenom dežurstvu, a završetak ispitivanja raketa „Avangard“ je nazvao visokotehnološkim prodorom i uporedio ga s lansiranjem prvog veštačkog satelita u Zemljinu orbitu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala