Protest „Jedan od pet miliona“ završen farbanjem ulaza u RTS u roze (video)

Pratite nas
U Beogradu je danas održan još jedan protest „Jedan od pet miliona“, koji je završen ispred RTS-a, gde su aktivisti i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka okrečili u roze ulaz u zgradu javnog servisa i zapalili baklje.

Na početku protesta, među okupljenima je bio predsednik DS Zoran Lutovac, a kod zgrade RTS-a i drugi lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Nebojša Zelenović i Marko Bastać, preneo je Tanjug.

Đilas, Zelenović i Bastać su se priključili aktivistima protesta u krečenju ulaznih vrata RTS-a u roze, na kojima su prethodno učesnici skupa napisali „bojkot #1od5miliona“ roze bojom i okačili igračku sa likom crtanog junaka Pink Pantera, na kojoj je pisalo „RTS“.

Prethodno se na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupljenima obratio student Moma Kovačević, koji je pozvao na bojkot izbora, što su prisutni pozdravili uzvicima „bojkot, bojkot“, a potom je pozvao i u šetnju do RTS-a.

„Danas dovršavamo Bujoševićevu rekonstrukciju RTS-a u ’Pink‘. Idemo da okrečimo RTS“, poručio je Kovačević, nakon čega je počela šetnja preko Trga Republike i potom ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, do zgrade RTS-a.

Učesnici skupa su tokom šetnje zastali kod Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, gde su odslušali melodiju iz filma „Ratovi zvezda“, odsviranu na violini i upalili su baklju, a zastali su i kod Pionirskog parka, gde su pružili podršku ratnim veteranima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala