Italija rasprodaje istorijske posede

CC0 / Fritz Fjellaker/Anspleš / Venecija, Italija
Venecija, Italija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istorijske građevine širom Italije biće ponuđene na aukciji, a država će od toga imati duplu korist.

Čak 93 poseda su dostupna za kupovinu, cene su uglavnom milionske, ali ima i umerenijih ukoliko se potraže. Agencija za državnu imovinu Italije ima plan da proda sve napuštene istorijske građevine kako bi se smanjio javni dug.

Među istorijskim posedima koji se nalaze na listi za aukciju nalaze se samostan San Salvador u Veneciji, apartmani u idiličnom selu Anversa delji Abruci, dvospratna vila u centru Bolonje, renesansna palata u Pjačenci, otmene četvorospratnice u istorijskom centu Bergama, kao i dvorci, vile na moru i još mnogo toga, prenosi B92.

U Italiji postoje gradovi koji imaju problem sa prevelikim brojem turista, dok neki drugi, iako imaju potencijal, ostaju potpuno nepoznati za strance. Zbog toga se agencija nada da će novi vlasnici renovirati imovinu i da će podstaći turizam.

Na ovaj način, Italija bi imala veću turističku ponudu, što bi značilo rasterećenje za mesta koja sve više propadaju zbog broja posetioca, piše „Lounli planet“.

Ovo nije prvi put da Italija prodaje svoju imovinu, neki posedi su bili čak i poklonjeni onima koji su bili spremni da ih o svom trošku renoviraju i naprave turističku ponudu u vidu smeštaja ili muzeja. Pored prodaje imovine, ova država je nudila određene sume za preseljenje u neka mesta koja idu ka tome da se „ugase“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala