Taksisti od ponedeljka parališu Beograd — objavili šta će sve blokirati

© Tanjug / Sava RadovanovićŠtrajk taksista paralisao je centar Beograda i 10. maja 2018. godine
Štrajk taksista paralisao je centar Beograda i 10. maja 2018. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, dobili smo sve potrebne dozvole od MUP-a Srbije, tako da ćemo od ponedeljka radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14 do 17 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju, izjavio je Aleksandar Bijelić, jedan od predstavnika taksista.

Taksisti sledeće nedelje ulaze u treću nedelju protesta, a prvu radikalnu, kada bi cela prestonica mogla bukvalno da stane, piše „Blic“.

„Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta“, kazao je Bijelić.

Da li je neko od političara, ministara, predstavnika Grada Beograda pozvao taksiste na razgovor?

„Nemamo razloga da razgovaramo sa vlastima, oni samo treba da primene zakon koji su usvojili. Ništa više. Možemo da razgovaramo, ali pre ili posle protesta, odnosno subotom i nedeljom kada se ne protestuje“, objasnio je Bijelić.

Kako je rekao, postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

„Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo. jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon“, dodao je on.

Sve češće se priča da su taksisti izmanipulisani, te da se ovi protesti koriste u političke svrhe.

„Juče su se neki opozicionari oglasili kako bi taksisti trebalo da opkole Skupštinu, da upadnu u Vladu i obore je. Mi ne želimo da se mešamo u politiku i da razmišljamo ko je na vlasti. Svakoga ko bude pokušao politički da nas ’oboji‘ najstrašnije ćemo osuditi“, istakao je Bijelić i podsetio „da su oni štrajkovali i ranije, za vreme drugih vlada i stranaka“.

Šest ruta i protest u vreme špica

Kako su ranije najavili taksisti, protestna vožnja sledeće nedelje trajaće tri sata, u periodu od 14 do 17 sati, u vreme popodnevnog špica.

Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala „Pionir“, Blok 70), taksisti planiraju da sledeće nedelje blokiraju Slaviju, odnosno most Gazelu, tako što će na Slaviji zauzeti ceo kružni tok, dok bi preko Gazele „samo“ prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

Ovo će biti rute:

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra;

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ A (Palilula): Čarlija Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ B (Palilula): Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Slavija;

* Blok 70 - A (Novi Beograd): Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Blok 70 - B (Novi Beograd): Jurija Gagarina – Gazela – Savska – Nemanjina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala