Putin: Mirno ćemo da reagujemo na predstojeće velike NATO vežbe

CC BY 2.0 / 7th Army Training Comm / NATO vojnici u vežbi spasavanja ranjenika
NATO vojnici u vežbi spasavanja ranjenika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je predstojeće velike vojne manevre SAD i NATO-a u Evropi, rekavši da će Rusija na njih reagovati „mirno“.

Sa samitu lidera zemalja Zajednice nezavisnih država (ZND), koji se održava u Ašhabadu, glavnom gradu Turkmenistana, ruski lider je rekao i da će o predstojećim vežbama NATO-a razgovarati sa svojim kolegama.

On je podsetio da je Rusija nedavno održala krupne vojne manevre, ali da je to bilo sprovedeno daleko od granica Alijanse.

„Mi namerno sprovodimo vojne manevre u dubini Rusije. Zbog tog toga ne pozdravljamo sve te aktivnosti NATO-a koje vode ka tenzijama na granici sa Rusijom. Mi smatramo da je to loše, ali ćemo reagovati mirno“, istakao je on.

Nešto ranije se tim povodom oglasio i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko koji je rekao da je „nenormalno“ da NATO sprovodi vojne manevre u blizini granica sa Zemljama nezavisnih država (ZND).

Podsetimo, SAD i NATO će početkom naredne godine održati vojne manevre „Difender 2020“, u kojima će učestvovati oko 20.000 vojnika iz SAD, što će predstavljati najveće prebacivanje američkih trupa preko Atlantika u poslednjih 25 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala