Vučić, Brnabićeva, Rama i Zaev prošetali Novim Sadom (video)

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić prošetali su novosadskim ulicama sa premijerima Severne Makedonije i Albanije.

Vučić i Brnabićeva su sinoć priredili večeru za premijere Zaeva i Ramu, koji su ranije danas doputovali u Beograd, odnosno u Novi Sad.

Vučić je tokom šetnje poručio da za naše tri zemlje, ali i za ostale, ovaj susret znači mnogo.

„Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi i što ne moramo da imamo tutora, da možemo ovako, uz muziku u Novom Sadu, da se dogovaramo za bolju budućost za naše radnike, naše seljake, pre svega za mlade ljude, da ostaju u našim zemljama“, naveo je Vučić.

Video-snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije objavljen je na zvaničnoj stranici srpskog predsednika na Instagramu.

Zaev i Rama doputovali su u Beograd, odnosno u Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će danas biti održan trilateralni sastanak.

Na tom sastanku glavna tema razgovora biće predlog srpskog predsednika o ustanovljavanju „malog Šengena“.

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta zemalja regiona i uklanjanje barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala, na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima između zemalja regiona čekaju duže od 20 časova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala