Pucali na Vojsku Srbije sa teritorije Kosova i Metohije

© Ministarstvo odbrane / Darimir BandaDanas dočekujemo najmodernije sisteme naoružanja...
Danas dočekujemo najmodernije sisteme naoružanja... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom medijskih navoda da je na policijsku patrolu u rejonu Lukovske banje kod Kuršumlije pucala grupa Albanaca, oglasilo se Ministarstvo odbrane. Prema ovom saopštenju, grupa muškaraca sa Kosova i Metohije zapucala je tokom krađe šume na pripadnike Vojske, a ne policije.

„Obavljajući svoje redovne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, patrola Vojske Srbije je 8. oktobra u širem rejonu Lukovske Banje uočila nekoliko lica koja su bespravno sekla šumu i sa tri traktora izvlačili drva preko administrativne linije na teritoriju Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija. Postupajući po propisanim procedurama, patrola Vojske Srbije sprečila je bespravnu seču šume, a u tom trenutku lica koja su bespravno sekla šumu, pobegla su preko administrativne linije. Tokom bežanja, šumokradice su otvorile vatru. U navedenom incidentu nije bilo povređenih“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vojska Srbije nastaviće sa realizacijom zadataka obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti i očuvanja mira, bezbednosti i imovine svih građana Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala