Grenel posle sastanka s Vučićem: Beograd i Priština moraju blisko i brzo da sarađuju

© Tanjug / ZORAN ZESTICRičard Grenel i Aleksandar Vučić
Ričard Grenel i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu, prenosi Tanjug.

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine poručio je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

„Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost“, istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je Grenela, sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

„Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, istakao je Vučić.

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

Grenel je jutros doputovao u Beograd iz Prištine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala