Ni rukomentnom klubu iz Prokuplja nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Pratite nas
Rukometnom klubu „Topličanin“ iz Prokuplja juče je zabranjen ulaz na Kosovo drugi put tokom ove sedmice od strane kosovske policije, a ovu informaciju potvrdio je potpredsednik kluba Bratislav Dunjić za portal „Kosovo onlajn“.

Dunjić navodi da je rukometni klub iz Prokuplja pokušao i prošle subote da uđe na Kosovu kod Merdara, kako bi odigrali utakmicu protiv ekipe „Mokra Gora“ u Zubinom potoku, u okviru Super B lige Srbije, ali da im to nije dozvoljeno.

„Nakon određenih sugestija, klub ’Topličanin‘ juče je pokušao da uđe na Kosovo na prelazu Brnjak, ali nam to ponovo, nakon dvočasovnog čekanja, nije omogućeno, uz objašnjenje da kosovska policija nema prethodnu najavu dolaska ekipe“, precizira Dunjić za „Kosovo onlajn“.

Prema pisanju prištinske „Gazete ekspres“, generalni sekretar rukometne federacije Kosova Izet Đinovci je izjavio da je taj savez jedino telo koje odlučuje o organizovanju takmičenja u ovom sportu na teritoriji Kosova, u skladu sa članom 23 Evropske rukometne federacije.

Dunjić ocenjuje za „Kosovo onlajn“ da su ovakve izjave nepotrebne, jer je svima poznato da se ekipa „Mokra Gora“ takmiči u okviru Super B lige Srbije, kao i da su u toku prošle godine ekipe iz Srbije dolazile na Kosovo kako bi igrale zakazane utakmice i dodaje da ne zna koji su razlozi za promene koje su usledile.

On zaključuje da će, prema neformalnim najavama, utakmica između ove dve ekipe biti odigrana sledeće srede u Prokuplju.

Podsetimo — privremene institucije Prištine juče nisu dozvolile fudbalerima Crvene zvezde da uđu na Kosovo. Fudbaleri su došli do prelaza Jarinje, odakle su vraćeni nazad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala