DNR: Sutra krajnji rok za povlačenje snaga s kontakt-linije u Donbasu

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaVozila specijalne posmatračke misije OEBS-a i Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju prekida vatre na jugu DNR
Vozila specijalne posmatračke misije OEBS-a i Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju prekida vatre na jugu DNR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oružane snage samoproglašene Donjecke narodne republike i Oružane snage Ukrajine još jednom će pokušati da povuku snage u Petrovskom okrugu u Donbasu 11. oktobra, izjavio je šef predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre Ruslan Jakubov.

„Sutra ponovo dolazimo ovde i čekaćemo akcije ukrajinske strane. Sutra se završava rok za povlačenje snaga“, rekao je Jakubov.

Prema njegovim rečima, ako ukrajinske Oružane snage i ovaj put osujete proces povlačenja snaga, to će se smatrati kršenjem plana, a o daljim postupcima strana razgovaraće se na sastanku u Minsku 15. oktobra.

Povlačenje snaga na području Petrovskog okruga trebalo je da počne 9. oktobra. Narodna milicija DNR ispalila je signalnu raketu kao znak spremnosti da se započne proces.

Međutim, nisu dobili signal od ukrajinskih Oružanih snaga o spremnosti za izvršavanje te odluke. Iz DNR su saopštili da će 10. oktobra ponovo pokušati da povuku snage. Međutim, i taj pokušaj je bio neuspešan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala