Bugarsko tužilaštvo: Nema dokaza o kontaktu bugarskog predsednika i ruskog špijuna

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Bugarske Rumen Radev
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija
Pratite nas
U predsudskom procesu nema podataka o tome da su predsednik Bugarske Rumen Radev i predsednica Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova bili u kontaktu s Rusom Leonidom Rešetnikovom, čije se ime pojavilo u istrazi o špijunaži Bugara u korist Rusije, izjavio je bugarski glavni tužilac Sotir Cacarov.

„Ima podataka o umešanosti generala Rešetnikova u mnogo toga što je povezano s političkom orijentacijom, i to ne samo u Bugarskoj. Ličnosti gospođe Ninove i predsednika Radeva i njihovi eventualni kontakti s generalom Rešetnikovom nisu bili povod za pokretanje sudskog procesa, a pored toga, do ovog trenutka na stranicama sudskog procesa nema nikakvih dokaza u tom pravcu“, rekao je Cacarov.

Ranije je saopšteno da je organizacija „Rusofili“ doprinela tome da Rumen Radev bude izabran za predsednika države, na predlog ruske strane.

Predsednica Socijalističke partije Bugarske Kornelija Ninova je takođe negirala navode o tome da joj je neko dao telefonski kontakt Rešetnikova i da je na neki način organizovao njihov susret.

U septembru su u Bugarskoj optužili predsednika „Rusofila“ Nikolaja Malinova da se bavio špijunažom u korist Rusije i da je bio u kontaktu s Rusima Leonidom Rešetnikovom i Konstantinom Malofejevom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala