Utakmica na Kosovu neizvesna: Fudbaleri Zvezde uskoro na Jarinju, spremna i kosovska policija

© Sputnik / Radoje PantovićSpektakl na stadionu "Rajko Mitić"
Spektakl na stadionu Rajko Mitić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Zvezde krenuli su juče na put. Prespavali su u Raški, a na prelaz Jarinje trebalo bi da stignu oko 11 sati i 30 minuta, nezvanično saznaje Sputnjik.

Grupa novinarskih ekipa iz Beograda već je stigla je na administrativni prelaz Jarinje. Oni su se uputili ka Kosmetu kako bi ispratili najavljenu utakmicu, a predstavnike medija je na administrativnom prelazu dočekala delegacija Srpske liste, čiji predsednik Goran Rakić je rekao da se „još ništa ne zna“.

Sportski direktor FK Trepča Bojan Jakšić izjavio je ranije da je i dalje neizvesno da li će biti odigrana utakmica između tog kluba i Crvene zvezde.

Šampion Srbije bi trebalo da se sastane klubom iz severnog dela Kosovske Mitrovice u sredu od 14 časova.

Prema najnovijim informacijama, čelnici FSK i na dan utakmice ne odustaju od zahteva koji su predali policiji, a to je da spreči ulazak Zvezdine delegacije na sever KiM.

Jakšić je izjavio da je još neizvesno da li će biti odigrana utakmica, iako se svi spremaju kao da hoće.

„Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju ovu utakmicu. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili. Ostalo smo saznali iz medija, nemamo više zvaničnih informacija“, potvrdio je Jakšić.

Jakšić je za Sputnjik kazao da je za utakmicu sve spremno, ali da je njeno odigravanje i dalje neizvesno.

„Velika nam je želja da ih puste, ali, kako sada stvari stoje, neće da ih puste, ako se nešto ne promeni. Mi smo sve organizovali da se utakmica odigra, ali umešala se politika i to je to. Nije nam ovo prvi put, mi dvadeset godina igramo pod tenzijama. Od dvadeset godina, deset godina igramo kao domaćini po drugim gradovima. Ništa nam nije čudno, navikli smo na ovakve situacije“, kaže Jakšić.

Sada se čeka reakcija policije na administrativnom prelazu Jarinje — da li će dozvoliti prolaz fudbalerima Zvezde i novinarima koji će ih sačekati i zajedno pokušati da dođu do stadiona.

„Ne mogu tačno da vam kažem, oko 11 sati ću biti na tom prelazu i po toj satnici koja je ranije dogovorena. Stvarno ne znam kako će reagovati policija. Ono što smo saznali iz medija jeste da ta zabrana koja stoji na prelazu još nije povučena.“

Podsetimo, generalni sekretar FSK Erold Saljihu je u utorak rekao da odobrenje za ulazak na sever KiM neće biti izdato.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala