Rusija: U Beogradu ćemo razgovarati o neprihvatljivosti uvođenja sankcija parlamentarcima

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na skupštini Interparlamentarne unije (IPU), koja će biti održana u Beogradu, ruska delegacija će nastupiti sa inicijativom o neprihvatljivosti uvođenja političkih sankcija parlamentarcima, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko.

„Mi ćemo insistirati na temi neprihvatljivosti uvođenja sankcija parlamentarcimama i o viznim ograničenjima, pre svega kada je reč o njihovom obavljanju osnovnih zadataka“, rekla je ona.

Matvijenkova je rekla i da će biti predložen na razmatranje nacrt rezolucije „Parlamentarci protiv jednostranih sankcija: u ime demokratije i ljudskih prava“.

„Sigurna sam da će ovu inicijativu podržati svi članovi Interparlamentarne unije. U tom slučaju, dokument će biti spreman za usvajanje već na jesen naredne godine“, dodala je predsednica Saveta federacije Rusije.

Matvijenkova je navela i da će izvršni komitet Interparlamentarne unije razmotriti mogućnost formiranja radne grupe za monitoring primene političkih sankcija.

Narodna skupština Republike Srbije biće domaćin 141. zasedanja Interparlamentarne unije (IPU), koje će se u Beogradu održati od 13 do 17. oktobra i koje će okupiti parlamentarne delegacije iz čak 150 zemalja, kao i 80 predsednika parlamenata, što je do sada najveći broj predsednika parlamenata u istoriji na jednom zasedanju IPU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala