Novi osumnjičeni u aferi „Reket“ potpredsednica Sobranja i otac Bokija 13

© AP Photo / Boris GrdanoskiZgrada Vlade Makedonije u Skoplju
Zgrada Vlade Makedonije u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Afera „Reket“ u Severnoj Makedoniji se proširuje, te su novoosumnjičeni Frosina Remenski, poslanica iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza i potpredsednica makedonskog Sobranja, i Jasna Mandić, zamenica predsednika Međunarodnog saveza, navodi portal „Plusinfo“.

Prema nezvaničnim podacima portala „Plusinfo“, osumnjičeni su i Mile Jovanovski, otac Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, kao i jedna asistentkinja.

U novoj istrazi je Boki 13 osumnjičen za iznudu i pranje novca, dok su ostalih četvoro osumnjičeni za pomaganje dela iznude, dok su troje osumnjičeni za pranje novca. Za iznudu se sumnjiči i Međunarodni savez, kao pravni subjekt, na čijem je čelu bio Boki 13, dok je Remenska bila počasni predsednik tog udruženja, preneo je Tanjug.

Prema dokazima skopskog tužilaštva, Boki 13 je iskorišćavao dokumente Saveza, na osnovu kojih je obmanuo upravitelje dve građevinske kompanije.

Nakon informacija da je potpredsednica Sobranja i funkcionerka vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Frosina Remenski novoosumnjičena u aferi „Reket“, makedonski premijer Zoran Zaev je rekao da će ostati pri svojim stavovima, te da će je isključiti iz svih partijskih funkcija.

„Stojimo iza svojih reči i od toga nema bežanja. Kada neko lice bude osumnjičeno ili optuženo, onda preuzimamo meru sankcije, koja znači isključenje tog lica sve dok ne dokaže svoju nevinost“, istakao je Zaev, a preneo Tanjug.

U aferi „Reket“ osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, koja je, prema navodima skopskog tužilaštva, zloupotrebila službeni položaj i ovlašćenja, omogućivši oštećenom, u ovom slučaju Jordanu Kamčevu, da bude pušten iz pritvora, nakon što je platio reket od 1,5 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala