Ambasadori SAD i Nemačke „odbili“ da se slikaju sa Kurtijem ispred albanske zastave (foto)

© AP Photo / Darko VojinovicKosovo
Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vođa Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti u svojoj kancelariji i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu „republike Kosovo“.

Tu Kurti prima brojne goste i održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama. Međutim, ambasadori SAD i Nemačke „odbili“ su da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi albanska nacionalna zastava.

Lider „Samoopredeljenja“ Aljbin Kurti, čija je stranka pobedila na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom. Upadljivo je da je fotografija tog susreta napravljena izvan kancelarijskih prostorija i na njoj se ne vidi albanska nacionalna zastava.

​Ista stvar dogodila se i ranije sa nemačkim ambasadorom na Kosovu Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa albanskom zastavom, najava sastanka sa nemačkim ambasadorom Kristijanom Heltom na zvaničnoj internet stranici „Samoopredeljenja“ propraćena je samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedišta tog pokreta. Na fotografiji se vidi kako Kurti ispraća nemačkog ambasadora nakon sastanka.

​Izgleda da se Kosnet i Helt, dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, ne fotografišu sa Kurtijem bez zastave „republike Kosovo“ u pozadini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala