Rusija: Pažljivo pratimo sve što Amerika radi na polju naoružanja

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDuga iznad Crvenog trga u Moskvi
Duga iznad Crvenog trga u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti pažljivo prate sve konstruktorske inovacije na kojima Amerika radi u oblasti naoružanja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Veoma pažljivo pratimo sve korake koje Vašington preduzima na polju razvoja novih sistema naoružanja“, istakao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika je podsetio da su upravo naučno-istraživački radovi na polju stvaranja raketa srednjeg dometa, koji su kršili bivši Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, i bili razlog za raskidanje tog dokumenta, veoma važnog sa stanovišta međunarodne bezbednosti.

Peskov je dodao da se Kremlj plaši nove runde trke u naoružanju, ali je istakao da Rusija u njoj neće učestvovati.

„Kremlju je zabrinut novim krugom trke u naoružanju. Istovremeno, želim da vas podsetim na reči predsednika Putina, koji je rekao da Rusija neće biti uvučena u tu potencijalnu trku u naoružanju, jer već ima plan za godine unapred na planu tehnološke superiornosti za obezbeđivanje sigurnosti naše zemlje i pariteta“, zaključio je Peskov.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je izjavio da SAD prave neverovatno novo oružje, među kojima su podmornice nove klase. Takođe je dodao da SAD razvijaju i obnavljaju nuklearno oružje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala