Ko je „najproduktivniji“ serijski ubica u istoriji SAD

© AP Photo / Damian DovarganesSerijski ubica Semjuel Litl
Serijski ubica Semjuel Litl - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika je proglasila „najproduktivnijeg“ serijskog ubicu u istoriji te zemlje. Reč je o 79-godišnjem Semjuelu Litlu, koji je priznao da je izvršio 93 zločina, prenosi list „Njujork post“, pozivajući se na Federalni istražni biro (FBI).

Kako se navodi u saopštenju, Litl je priznao da je počinio ubistva u periodu od 1970. do 2005. godine, a većina njegovih žrtava su bile žene.

FBI je potvrdio da je Litl umešan u 50 ubistava, ali analitičari biroa veruju da je priznanje o umešanosti u preostala 43 ubistva takođe „verodostojno“.

​Semjuel Litl je 2014. godine osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva tri žene. Sve žrtve su prebijene i zadavljene.

„Semjuel Litl je dugi niz godina verovao da neće biti uhvaćen, jer je mislio da niko ne vodi računa o njegovim žrtvama. Uprkos činjenici da se on već nalazi u zatvoru, FBI smatra da je pravda važna za svaku žrtvu i da je važno zatvoriti sve moguće slučajeve“, izjavila je istražiteljka FBI Kristi Palacolo.

FBI je kreirao poseban sajt gde su objavili crteže serijskog ubice Semjuela Litla, na kojima su prikazane njegove navodne žrtve. Istražni biro se nada da će oni koji prepoznaju ljude sa slika pomoći u istrazi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala