Još jedna država zainteresovana za kupovinu najnovijeg Su-57

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska avijacija Su-57
Ruska avijacija Su-57 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za kupovinu najnovijeg ruskog lovca pete generacije Su-57 zainteresovana je azijska država Mjanmar, saopštio je list „Militari voč“.

Prema pisanju lista, program modernizacije Oružanih snaga zemlje predviđa nabavku teških lovačkih aviona. Naime, vlasti Mjanmara su 2018. godine zaključile ugovor sa Moskvom o isporuci šest aviona Su-30.
Autor članka ipak smatra da mogućnosti tih lovaca 4+ generacije možda neće biti dovoljne kako bi „osporile“ nadmoć protivnika u vazduhu.

„Avioni Su-57 smatraju se najboljim lovcima na svetu za vođenje borbe u vazduhu. Čak i manji broj aviona predstavlja značajan dodatak odbrani zemlje“, piše list.

Prema rečima autora članka, Su-57 je u stanju da pogodi morske ciljeve koji se nalaze na značajnoj udaljenosti. Pored toga, avion može da bude opremljen savremenim naoružanjem, konkretno, raketom R-37.

Ističe se da bi Su-30 u budućnosti mogli da postanu dopuna avionu Su-57.

„Avioni četvrte generacije su jeftiniji za upotrebu i imaju dva sedišta, što znači da se mogu koristiti i za obučavanje pilota za rad na funkcionalnijem Su-57“, pojašnjeno je u članku.

List nije naveo tačan datum kada će Mjanmar kupiti ruske avione. Prema mišljenju autora članka, to se može dogoditi u dugoročnoj perspektivi.

Ambasador Mjanmara u Rusiji Ko Ko Šejn početkom septembra je izjavio da njegova zemlja namerava da nastavi sa nabavkom ruskih aviona i to ne samo lovca Su-30, nego i aviona sledeće generacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala