Susret Vučića i Putina do kraja godine u Moskvi (foto)

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom susret u Moskvi pre kraja godine. Vučić je Putinu čestitao rođendan.

Srpski i ruski predsednik su se dogovorili da se pre kraja godine sastanu u Moskvi i razmene stavove o najvažnijim pitanjima, a posebno o Kosovu i Metohiji.

Putin je Vučiću rekao da prati to što radi i da dobro razume da se Srbija nalazi u složenoj situaciji, kao i to da je spreman da pomogne, saopštila je pres-služba predsednika republike.

Vučić je zahvalio na pažnji koju Putin posvećuje razvoju srpsko-ruskih odnosa, zbog čega u Srbiji uživa iskreno poštovanje i veliko poverenje. On je, takođe, izrazio zahvalnost za reči podrške očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koje mu je preneo ministar Sergej Lavrov, na nedavnom sastanku u Njujorku.

Čestitajući rođendan, Vučić je Putinu poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i snagu da u budućnosti uspešno zastupa interese Rusije i bratskog ruskog naroda.

„Prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Dogovorili smo susret u Moskvi pre kraja godine i čestitao sam mu 67. rođendan“, napisao je Vučić i na svom profilu na Instagramu.

Poslednji put, predsednici su se sastali početkom ove godine, u januaru, kada je Putin posetio Srbiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala