Objavljeno šta je HRT obećao Albancima zbog srpske zastave

© Printscreen HRTPrilog na HRT-u o izborima na KiM
Prilog na HRT-u o izborima na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska radio-televizija je izbore na KiM najavila — srpskom zastavom. Sve vreme tokom najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

Zagrebački portal „Indeks“ navodi da je to naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj, pa su se, kako je objavila poslanica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapoli sastali sa šefovima HRT-a. Na sastanku je bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Ermina Lekaj Prljaskaj je na svom profilu na Fejsbuku objavila o čemu su razgovarali sa čelnicima HRT-a, tačnije šta su ona i Gezim Kasapoli zatražili od hrvatskog javnog servisa.

„Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a, koje su obećali uputiti ambasadi republike Kosova, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice zaposlenih koji su ’nehotice‘ napravili propust! Nadalje, HRT će pozvati, kao goste informativno političkog programa, Gezima Kasapolia i mene, kao poslanicu za albansku nacionalnu manjinu, te će jedna ekipa HRT-a posetiti Kosovo i snimiti jednu dokumentarno-edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas. Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija u vezi sa situacijom na Kosovu bude isključivo RTK — televizija sa Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primenjuje u praksi dovoljno, te zato i dolazi do ovakvih propusta“, napisala je Ermina Lekaj Prljaskaj.

„Indeks“ ocenjuje da je, ukoliko su tačni navodi poslanice, sve ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku — skandalozno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala