Rusija izrazila protest Americi zbog ponašanja FBI

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispitivanje poslanice Inge Jumaševe predstavlja još jednu u nizu akciju protiv Rusije koja ima za cilj dalje pogoršanje rusko-američkih odnosa, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Moskva je duboko zabrinuta zbog ovog događaja. Oni koji donose odluke u Vašingtonu treba da razmisle kuda sistematski pritisci na Rusiju mogu da odvedu. Takva politika je kratkovida i opasna“, saopšteno je iz resora.

Ministarstvo je odlučno protestovalo zbog tog incidenta, nazvavši ponašanje američkih specijalnih službi provokacijom.

„Postavlja se pitanje da li američke vlasti, uprkos svojim izjavama, ne pokazuju strpljenje za normalizaciju odnosa, ili nisu sposobne da kontrolišu sopstvene specijalne službe“, naglašeno je u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

Oni su dodali i da Jumaševa išla na forum „Dijalog Fort Ros“, čiji je cilj upravo da omogući jačanje saradnje između država.

„Nažalost, konstruktivno raspoloženje organizatora konferencije naišlo je na oštro protivljenje određenih političkih struktura u Vašingtonu“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, službenik Federalnog istražnog biroa ispitao je poslanicu Državne dume Ingu Jumašovu na aerodromu u Njujorku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala