Kurdi prete Turskoj „totalnim ratom“

© REUTERS / Rodi SaidKurdski borci na čelu američkog konvoja na severu Sirije
Kurdski borci na čelu američkog konvoja na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mustafa Bali, predstavnik arapsko-kurdske formacije Sirijske demokratske snage, koju podržavaju Sjedinjene Američke Države, zapretio je Turskoj „totalnim ratom“ ako Ankara počne vojnu operaciju na severu Sirije.

„Sirijske demokratske snage su posvećene okviru sigurnosnog mehanizma i preduzimaju potrebne korake da održe stabilnost u regionu. Međutim, bez kolebanja ćemo svaki neisprovocirani napad Turske pretvoriti u totalni rat na čitavoj granici kako bismo zaštitili sebe i svoj narod“, napisao je predstavnik kurdske jedinice na Tviteru.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je juče u Ankari da je operacija turske vojske na području istočno od Eufrata veoma blizu, toliko blizu da bi već danas-sutra mogla da počne.

„Završili smo sve pripreme, a gotov je i plan za našu operaciju. Sve direktive su prosleđene. Veoma je blizu vreme da se otvori put izvorima mira, za koji je odluka već donesena i proces već pokrenut. Blizu je, koliko danas-sutra. Ovu operaciju će izvoditi kopnene i vazdušne snage“, rekao je Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala