Crvena zvezda će definitivno igrati na Kosovu i Metohiji

© Sputnik / Radoje PantovićSpektakl na stadionu "Rajko Mitić"
Spektakl na stadionu Rajko Mitić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duel šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde biće odigran u Kosovskoj Mitrovici 9. oktobra, u 14 časova.

Posle održanog žreba javili su se predstavnici takozvanog FS Kosova koji su, navodno, najavili da će zabraniti ulazak fudbalerima Zvezde na Kosmet, piše B92.

Pisali su UEFA i FIFA, a onda im je Međunarodna fudbalska federacija odgovorila da treba dopuste igranje.

Ni posle toga čelni ljudi samoproglašene države nisu želeli da popuste, predsednik Saveza Agim Ademi izjavio je da „šampionat jedne države ne može da se igra u drugoj“, ali posle svega toga, utakmica će se odigrati, kaže Zvezdan Terzić.

„Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama. Želim da zahvalim FIFA i UEFA što su podržali odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici, i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja“, izjavio je generalni direktor Zvezdan Terzić za zvaničan sajt Crvene zvezde.

Utakmica se igra u sredu u Kosovskoj Mitrovici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala