U uslovima američkih sankcija Moskva i Karakas grade potpuno nove odnose

© Sputnik / Radoje PantovićJurij Borisov
Jurij Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke sankcije protiv Karakasa stvaraju uslove za podizanje odnosa Rusije i Venecuele na potpuno novi nivo, izjavio je vicepremijer Rusije Jurij Borisov.

„Razgovori predsednika Vladimira Putina i Nikolasa Madura, održani 25. septembra u Moskvi, omogućili su da se konceptualno razmotre pravci konstruktivne saradnje Rusije i Venecuele, kao strateških partnera i saveznika“, rekao je Borisov tokom posete Karakasu.

Prema njegovim rečima, Madurova poseta Rusiji je postala signal za međunarodnu zajednicu.

„Smatram da američke jednostrane mere daju Rusiji jedinstvenu mogućnost za izgradnju naše saradnje na principijelno novoj osnovi“, rekao je Borisov.

„Karakas očekuje da će sa Moskvom izraditi konkretne predloge za monetizaciju svoje nafte“, rekao je nakon sastanka potpredsednik Venecuele za pitanja ekonomije i finansija Tarek el Ajsami.

„Naši dogovori se sada ostvaruju kroz velike projekte u energetskoj sferi, kroz investicije Rusije u venecuelansku ekonomiju. To se izražava i u tome što je za poslednjih osam meseci obim trgovine porastao za 10 odsto“, rekao je Ajsami.

On je dodao da se nada da će Venecuela stvoriti nove partnerske odnose sa ruskim kompanijama i da će privući više investicija iz Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala