Ekskluzivno: Njujorška policija hapsi albanske demonstrante na projekciji filma Malagurskog (video)

© SputnikNjujorška policija hapsi albanskog demonstranta u Njujorku, na premijeri filma Borisa Malagurskog
Njujorška policija hapsi albanskog demonstranta u Njujorku, na premijeri filma Borisa Malagurskog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijera filma „Težina lanaca 3“ Borisa Malagurskog u Njujorku održana je uz teške incidente, kada je policija intervenisala zbog albanskih demonstranata koji su pokušali da spreče projekciju. Sputnjik ekskluzivno objavljuje video-snimak na kom se vidi intervencija njujorške policije.

Na video-snimku se vidi publika ispred sale u kojoj je film prikazan, da bi se u jednom trenutku demonstrant ogrnut albanskom zastavom izdvojio iz gomile.

Usledila je hitra reakcija njujorške policije, koja je demonstranta brzo savladala oborivši ga na zemlju.

Podsetimo — albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma „Težina lanaca 3“. Demonstranti su uzvikivali „UČK“, a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

Reditelj filma „Težina lanaca 3“ Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše.

Prethodno je grupa „Albanski koreni“ preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Njujorku.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Težina lanaca 3“ održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala