Vučić: Brutalna kampanja protiv Srpske liste

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić sa predstavnicima Srpske liste
Aleksandar Vučić sa predstavnicima Srpske liste - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa kandidatima Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini pozvao sve Srbe da u nedelju glasaju za Srpsku listu.

On je kazao da se protiv te liste vodila brutalna kampanja.

Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarali su sa kandidatima Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon tog sastanka pozvao sve Srbe na Kosovu i Metohiji da izađu na izbore i da glasaju po svojoj savesti.

„Moja molba i poziv je da glasaju za Srpsku listu“, poručio je Vučić.

Ocenio je da se tokom kampanje vodila „zajednička, usredsređena i brutalna kampanja“ protiv Srpske liste i dodao da se ta kampanja nije vodila samo na Kosovu i Metohiji.

Kampanju su vodili predstavnici svih velikih albanskih političkih partija, rekao je Vučić.

„Svi su listom govorili kako je važno da se razgovara sa Srbima, ali ne sa Srbijom. Nalazili su privatne Srbe koje vole, samo da nemaju veze sa Beogradom i Vučićem“, kazao je predsednik Srbije.

On je podsetio da je Priština taksom u visini od 100 odsto praktično zabranila uvoz proizvoda iz Srbije, a zatim zabranila i ulazak svih koji bi da podrže Srpsku listu.

„Svi su mogli da dođu, i Štefan Švarc da podrži Kurtija, nisam znao da nemačke socijaldemokrate podržavaju ’veliku Albaniju‘, i Amerikanac Vitaker da podrži Kadrija Veseljija, ali niko odavde nije mogao da podrži svoj narod i predstavnike svog naroda“, rekao je Vučić.

On smatra da je glasanje za Srpsku listu pitanje opstanka Srba na Kosovu i Metohiji i opstanka i budućnosti Srbije.

„Oni koji bi da izbrišu srpsko ime na KiM mogu da rade kako im je volja, ali naš narod pozivam da dobro razume u kakvoj smo teškoj situaciji danas“, kazao je Vučić.

Srpski predsednik je zahvalio svima koji su izdržali kampanju brutalnog uterivanja straha u kosti svima koji rade u interesu Srbije, svima koji su štitili Srbiju i poželeo im sreću i uspeh u nedelju.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održavaju se u nedelju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala