U Iranu uhapšena ruska novinarka, iranski ambasador pozvan u ruski MIP

© Sputnik / Anton Bыstrov / Uđi u bazu fotografijaZastave Irana u jednoj od ulica Teherana
Zastave Irana u jednoj od ulica Teherana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Granična služba Irana oduzela je pasoš ruskoj novinarki Juliji Juzik, a potom ju je policija uhapsila u jednom hotelu u Teheranu, izjavio je pres ataše Ambasade Rusije u toj zemlji Andrej Ganjenko.

Kako je pojasnio Ganjenko, ona je u Teheran doputovala u privatnu posetu, samim tim nije poznat razlog zbog kojeg je ta novinarka lišena slobode.

Prema njegovim rečima, Juzikova je u Teheran doputovala još 29. septembra, a uhapšena je tri dana kasnije. Sve do sada se nije znalo za taj slučaj jer se ona nije obratila Ambasadi Rusije za pomoć, a iranske vlasti nisu obavestile ruske zvaničnike o tom incidentu.

Ganjenko je naveo i da je razgovarao sa majkom ruske novinarke, koja je kazala da je Julija optužena da je radila za izraelske specijalne službe.

S tim u vezi je ambasador Irana u Moskvi pozvan na razgovor u Ministarstvo inostranih poslova, saopštila je portparolka ruskog spoljnopolitičkog resora Marija Zaharova.

„Zbog hapšenja ruske novinarke u Teheranu ambasador je pozvan u Ministarstvo kako bi operativno objasnio zbog čega je došlo do incidenta“, istakla je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala