Priče o apsolutno neoprostivom zlu

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Knjiga „Ćerka španskog borca“ vraća dostojanstvo priči i pripovedanju, kazao je žiri za dodelu prestižne Andrićeve nagrade koja je pripala autoru te knjige Draganu Stojanoviću.
Orbita kulture

U razgovoru za „Orbitu kulture“ sa tim profesorom, piscem i prevodiocem pokušavamo da otkrijemo da li je triptih priča o tragičnim ljudskim sudbinama u spletu srpske istorije 20. veka nastao iz potrebe da se odgovori na pitanje šta nam se to desilo i zašto veruje da ne postoji apsolutno zlo, već apsolutno neoprostivo zlo.

O deceniji i po dugom trajanju Kuće legata, važnosti te institucije na kulturnoj mapi prestonice, kao i o izuzetnoj izložbi „Moderna“, koja je, povodom 15 godina trajanja, otvorena u Legatu Petra Lubarde, za „Orbitu kulture“ govore Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata i Dina Pavić, autor i kustos izložbe.

Sa kojom argumentacijom je ministar kulture, na nedavnoj konferenciji za medije, obrazložio stav da će u slučaju Kalemegdana i gradnje žičare prvo struka imati reč, odnosno rezultati predstojećih, dodatnih arheoloških istraživanja na Kalemegdanu.

Kojih će se 65 naslova naći na 28. Međunarodnom festivalu etnološkog filma, koji se održava  od 7. do 10. oktobra u Etnografskom muzeju u Beogradu, saznajemo od jednog od organizatora festivala Saše Srećkovića.

Otkrivamo i šta za Nebojšu Bradića znači rad na još jednom mjuziklu koji potpisuje kao reditelj, i da li „Brodvejske vragolije“ mogu ponoviti uspeh „Jadnika“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala