Predsednik Jermenije u zvaničnoj poseti Srbiji

Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan boravi u zvaničnoj poseti Srbiji do 5. oktobra, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sarkisijan je sinoć doputovao u Beograd gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Po dolasku u Beograd predsednik Jermenije podelio je na svom nalogu na Instagramu fotografiju sa beogradskog aerodroma i napisao da je počela njegova poseta Srbiji.

Zvanična poseta jermenskog predsednika praktično počinje danas, kada će mu u 10 sati i 30 minuta biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija.

Nakon toga je planiran sastanak Sarkisijana sa Vučićem, kao i plenarni sastanak delegacija Srbije i Jermenije. Nakon toga, predsednici će se obratiti medijima.

U subotu je predviđena ceremonija polaganja venca na Jermenski hačkar — spomenik zahvalnosti jermenskog naroda i spomen na sedmoricu pripadnika RV i PVO, poginulih 12. decembra 1988. godine dok su prevozili humanitarnu pomoć u zemljotresom nastradalu Jermeniju, preneo je Tanjug.

Sa jermenskim predsednikom danas će se sastati i premijerka Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala