Medvedev: SAD „guraju nos“ u poslove Latinske Amerike

© Sputnik / Aleksandr Astafьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev smatra da se u zemljama latinoameričkog regiona, uključujući Kubu, u ovom trenutku pokreću modeli prevrata i smena vlada, a da SAD „guraju nos u stvari drugih zemalja“.

„Sada se u vašem regionu faktički pokreće novi model mešanja svih vrsta u poslove suverenih država, pokušaja nelegitimnih prevrata i smena režima. U datom slučaju SAD deluju ne samo uz pomoć meke moći, kako se to kaže u međunarodnim poslovima“, rekao je Medvedev nastupajući pred studentima Univerziteta u Havani.

Medvedev je dodao da SAD praktično traže smenjivanje vlasti u pojedinim zemljama, „guraju nos u razne poslove, razne odluke“ drugih država, izdvajaju novac za njihovu destabilizaciju.

Govoreći o situaciji u Venecueli, Medvedev je istakao da je ta država dužna sama da reši svoje unutrašnje nesuglasice, kroz pregovore i u skladu sa svojim Ustavom.

U Venecueli su u januaru počeli masovni protesti protiv legitimnog predsednika Nikolasa Madura, nakon čega je lider opozicione Nacionalne skupštine Huan Gvaido sebe proglasio za privremenog šefa države.

Brojne zapadne zemlje na čelu sa SAD priznale su Gvaida kao predsednika, dok su Rusija, Turska, Kina i niz drugih država podržale Madura kao zakonitog šefa države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala