Kremlj: Medijski napadi na Rusiju ne prestaju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaArhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u moskovskom Kremlju
Arhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da se medijski napadi na Rusiju sprovode konstantno i da ne jenjavaju.

„Iako Kremlj nije zabeležio porast tih informacionih napada, oni ne jenjavaju i sprovode se stalno“, odgovorio je Peskov na pitanja da li se napadi SAD na Rusiju i dalje sprovode i kako se sa tim boriti.

On je prokomentarisao i nedavnu odluku Kijeva da prihvati takozvanu „formulu Štajnmajera“ po pitanju Donbasa, rekavši da je to pozitivan korak.

„Ovde se ne radi o saglasnosti Ukrajine, već o potvrdi dogovora koji je postignut još za vreme bivšeg predsednika Petra Porošenka. Sada je taj dogovor potvrđen i Kremlj na to gleda krajnje pozitivno“, naveo je Peskov.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na nedavne navode ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija pomaže Kini da napravi sistem upozorenja na raketni napad, rekavši da će on biti spreman „blagovremeno“.

„Rusija i Kina imaju posebno partnerstvo. Saradnja se odvija u raznim oblastima, između ostalog i u vojnom sektoru, u osiguranju bezbednosti. U okviru tog partnerstva razvijaju se različiti projekti o kojima je govorio i predsednik“, pojasnio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala