Albanci napali srpske gimnazijalce u Italiji

CC0 / / Italija policija
Italija policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje dva srpska gimnazijalca iz Prokuplja zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca na ekskurziji u Italiji.

Njima je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Kako prenose „Južne vesti“, njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Vest o incidentu potvrdio je i načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo, koji kaže da se čuo sa direktorom gimnazije Dragoslavom Minićem i da su đaci sada potpuno bezbedni.

„Ono što sam saznao od njega, jeste da su, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli. Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos“, rekao je Gejo.

On je dodao i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole i da je incident snimljen video-nadzorom, a da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon incidenta identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika Prokupačke gimnazije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala