Hrvatska želi da konkuriše Srbiji: „Srbi imaju jak lobi, ali pokušaćemo“

CC0 / / Srbija Hrvatska - zastave
Srbija Hrvatska - zastave - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaški savez Hrvatske podneće kandidaturu FIBA za organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, čime će konkurisati Košarkaškom savezu Srbije, prenosi hrvatski „Večernji list“.

Kako se navodi, Vlada Hrvatske dala je garancije za isplatu 2,3 miliona švajcarskih franaka kako bi tamošnji savez konkurisao za domaćinstvo, piše B92.

Pored Srbije i Hrvatske, kandidaturu za ukupno četiri turnira podneće Litvanija, Grčka, Poljska, Kanada i Venecuela, a možda i Rusija i Slovenija.

„Večernji list“ dao je i zanimljivu ocenu šansi Srbije za dobijanje turnira drugi put u nizu, nakon što je pred Olimpijske igre u Riju kvalifikacioni turnir održan u Beogradu.

„S obzirom na to da su 2016. godine uoči Rija bili domaćini kvalifikacija, teško nam je da poverujemo da bi Srbi mogli opet da dobiju taj turnir. No, oni imaju jak lobi u svetskoj FIBA, pa ni to nije isključeno“, navodi taj list.

Hrvati su izabrali grad Split i modernu arenu „Spaladijum“, otvorenu 2008. godine sa kapacitetom 10.941 mesta, kao potencijalne domaćine turnira.

Kvalifikacioni turniri igraju se od 6. do 12. jula, a FIBA će odluku o domaćinima doneti 15. novembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala