Bivša asistentkinja tuži De Nira za seksualno uznemiravanje

© AFP 2023 / Tiziana FabiRobert de Niro
Robert de Niro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta de Nira, tužila je slavnog glumca zbog „seksualne diskriminacije, neprijateljskog radnog okruženja i uznemiravanja“, a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Robinsonova tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao „seksualno eksplicitne komentare“ i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi Si-Bi-Es.

Ona navodi da više nije mogla da izdrži „neprijateljsko radno okruženje“ i da je preko branioca obavestila De Nira i kompaniju „Čenel prodakšens“ da razmišlja o tužbi za diskriminaciju. Robinsonova tvrdi i da je glumac činio „neželjene fizičke kontakte“ i upućivao seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da ju je ponižavao dodeljivanjem „stereotipno ženskih dužnosti“, kao što su kućni poslovi.

Robinsonova kaže i da joj je De Niro pretio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija „Čenel prodakšens“ osveta.

Ona je podnela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

Robinsonova je u tužbi opisana kao „nelojalan zaposlenik“ i optužena da je „više puta i metodično“ zloupotrebljava De Nirovo poverenje radi pronevere sredstava, prenosi „Internešenel“.

U tužbi se navodi i da je ona gledala „Netfliks“ dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajući 55 epizoda „Prijatelja“, preneo je Tanjug.

Robinsonova je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala