Rusi rekonstruišu vojnu bazu Hmejmim u Siriji (video)

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski lovci Su-30 pre poletanja na vojnoj bazi Hmejmim u Siriji
Ruski lovci Su-30 pre poletanja na vojnoj bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naredna etapa izgradnje vojne baze Hmejmim u Siriji biće završena u novembru. Do tada će biti gotovi radovi na višeslojnom krovu i zidovima hangara za helikoptere vazduhoplovne grupe ruske vojske stacionirane u Siriji.

„Radi se o montažnom metalnom hangaru, sa tri strane zaštićenom oklopnim pločama“, objasnio je rukovodilac projekta glavnog građevinskog odeljenja za specijalne objekte Mihail Musajev.

Hangari će imati centralizovan sistem za dovod goriva, što će značajno smanjiti vreme potrebno za pripremu letelica za nove letove.

Osim toga, radi se na remontu infrastrukture cele vazduhoplovne baze, uključujući i rekonstrukciju jedne od pista. Pista će biti 200 metara duža i uočljivija zahvaljujući novim signalnim lampicama.

„U toku su radovi na postavljanju uzdužnih i poprečnih šavova i postavljanju svetlosne signalne opreme“, rekao je oficir štaba za logistiku grupe snaga u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim Igor Olerski.

Kompletan materijal korišćen za rekonstrukciju je ruski. Materijal se dostavlja u Tartus, a odatle u Hmejmim.

Na rekonstrukciji rade i ruski i sirijski graditelji.

Pista će biti duga 3.000 metara, što znači da će moći da prima letelice svih vrsta, uključujući i sirijske civilne avione iz Damaska i drugih gradova, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala