RT pokreće projekat o zločinima u Donbasu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaUništene privatne kuće nakon što je ukrajinska vojska granatirala selo Gorlovka u Donbasu
Uništene privatne kuće nakon što je ukrajinska vojska granatirala selo Gorlovka u Donbasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istražni komitet Rusije i televizija RT pokrenuće zajednički projekat o zločinima ukrajinskih vojnika protiv civila na jugoistoku Ukrajine, saopšteno je na sajtu Komiteta.

„Istražni komitet Ruske Federacije i RT pokreću zajednički multimedijalni projekat čiji je cilj da se ispriča o zločinima protiv civila koje su izvršili ukrajinski vojnici tokom oružanog sukoba na jugoistoku Ukrajine“, navodi se u saopštenju.

Istražni komitet navodi da je za pet godina broj pokrenutih krivičnih postupaka o primeni zabranjenih sredstava i metoda vođenja rata porastao na 300. U okviru istrage ispitano je više od 143.000 svedoka, za više od 20.000 njih se ispostavilo da su žrtve, od toga više od 2.000 dece.

Osim toga, pokrenuto je više od 280 krivičnih postupaka protiv predstavnika ukrajinskih snaga. Na odgovornost se poziva 76 ljudi, uključujući 20 zvaničnika iz komande Oružanih snaga Ukrajine.

„Na sajtu projekta, televizija RT takođe će objavljivati autorske istrage zločina nad civilima — priče neposrednih svedoka ovih brutalnih zločina“, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala