Pobeda Partizana u Kazahstanu

© REUTERS / PAVEL MIKHEYEVFudbarli Partizana slave pobedu u Astani
Fudbarli Partizana slave pobedu u Astani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su ostvarili pobedu nad Astanom na gostovanju rezultatom 2:1 u okviru drugog kola Lige Evrope.

Izabranici trenera Sava Miloševića su odigrali odličnu utakmicu i napravili veliki gol šansi, ali su uspeli da iskoriste samo dve.

Strelac oba gola je bio Umar Sadik. Napadač Partizana je još dva puta matirao golmana Astane Nenada Erića, ali se tada rezultat nije menjao jer je lopta bila upućena ka golu iz ofsajd pozicije, prenosi B92.

Mogli su crno-beli do mnogo ubedljivijeg trijumfa u Nursultanu, ali je na kraju odbrana srpskog tima strepela do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Kako javlja RTS, Savo Milošević je u odnosu na neke prethodne mečeve odlučio da utakmicu počne u ofanzivnijoj varijanti, što je donelo rezultata u igri, dovelo do golova i pomoglo da se ostvari pobeda.

© REUTERS / PAVEL MIKHEYEVPrvi gol crno-belih
Pobeda Partizana u Kazahstanu - Sputnik Srbija
Prvi gol crno-belih

Umar Sadik, koji je bio osporavan na početku sezone, odigrao je fantastičan meč — Nigerijac je dominirao u duelima sa odbranom Astane, postigao je dva pogotka, a dva gola su mu bila poništena zbog ofsajd pozicija.

Sadik je u 29. minutu iskoristio gužvu u petercu protivnika i doneo prednost crno-belima, a vođstvo svog tima je povećao na 2:0 u 73. minutu, sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Partizan je pored ta dva gola imao još nekoliko prilika, koje su propustili Tošić, Suma i Marković, što je domaćin iskoristio i u finišu meča preko Islanđanina Sigurjonsona smanjio rezultat.

Ipak, odbrana Partizana odolela je napadima Astane, pa su crno-beli stigli do izuzetno važne pobede za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Naredni meč Partizan igra na svom terenu 24. oktobra, kada u Beograd stiže Mančester junajted.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala