„Neki ludak“ pokušao da prekine govor ruskog poslanika u Savetu Evrope (video)

© Sputnik / Dominik Buten / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznata osoba pokušala je da prekine govor šefa ruske delegacije na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Petra Tolstoja tokom debate o moskovskim protestima u vreme predizborne kampanje za Gradsku dumu Moskve, saopštio je šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Leonid Slucki.

Prema rečima Sluckog, na balkon sale za konferencije upao je „neki ludak“, koji je pokušao da prekine Tolstoja svojom vikom.

„Obezbeđenje u Palati Evrope uspelo je da ga skloni veoma brzo. Međutim, to je još jedan dokaz erozije evropskog društva u pozadini opšte antiruske histerije“, dodao je poslanik.

Tolstoj je dobio reč tokom debate i samo što je uspeo da se zahvali što „Rusija danas ima mogućnost da odgovori na optužbe“, začuli su se povici.

„Vidite li šta se dešava u kolevci demokratije?“, obratio se Tolstoj prisutnima.

Predsednica PSSE Lilijan Mori Paskje zamolila je nepoznatu osobu da odmah napusti prostoriju.

Politička grupa „Savez liberala i demokrata za Evropu“ predložila je da se održe debate o protestima tokom predizborne kampanje za Gradsku dumu Moskve, a PSSE je podržala tu inicijativu.

Jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope počinje u ponedeljak u Strazburu i trajaće do 4. oktobra. Rusku delegaciju čini 18 parlamentaraca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala