Laži o ruskim specijalcima u Norveškoj šokirali Zaharovu

© OLIVIER MORINOrke plivaju u fjordu Rejsafjorden u Norveškoj
Orke plivaju u fjordu Rejsafjorden u Norveškoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova saopštila je da je Moskva šokirana informacionom rusofobskom aktivnošću i intenzivnim lažima o navodnom prisustvu ruskih specijalaca u Norveškoj.

„Šokirani smo čudnom informativnom aktivnošću rusofobičnog dela, ne znam, možda lobija unutar Norveške, možda lobija izvan Norveške, ali smo videli očigledan rezultat u medijima ove države“, rekla je ona.

Po njenim rečima, u norveškim medijima su se pojavile intenzivne antiruske dezinformacije koje se tiču navodnog „prisustva ruskih specijalaca i aktivne špijunske delatnosti specijalnih službi Rusije u Norveškoj“.

Zaharova je to nazvala apoteozom besprincipijalnosti i odstupanja od profesionalnih normi novinarstva.

„Bile su sakupljene sve moguće činjenice koje je trebalo po zamisli njihovih autora da izazovu sumnje u norveškom društvu u neprijateljske namere Rusije prema toj državi“, saopštila je predstavnica MIP-a.

Ona je dodala da neće navesti te laži i „sve to treba da ostane na savesti onih koji su ih napravili“.

„Možemo konstatovati da se u Norveškoj u poslednje vreme vrši sistemski rad na tome da se Rusija predstavi kao neprijatelj. To je agresivna, informaciona antiruska politika“, izjavila je Zahaerova.

Ona je pozvala kolege u MIP-u Norveške da to zabeleže.

Podsetimo, norveški portal „Aldrimer“ je saopštio da su ruski vojnici navodno izveli izviđačku misiju u arhipelagu Špicbergen (Svalbard), uključujući delimično i na kopnu Norveške.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala