Jordan podržava prisustvo Rusije na Bliskom istoku

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa kraljem Jordana Abdulahom Drugim bin el Huseinom
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa kraljem Jordana Abdulahom Drugim bin el Huseinom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jordan podržava aktivno prisustvo Rusije na Bliskom istoku, izjavio je kralj Abdulah II na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Želeo bih da naglasim ulogu Rusije u našem regionu. Bez Rusije mnoga pitanja, na primer mirovni proces u Siriji, ne bi se mogla razrešiti. Zbog toga želim da naglasim važnu ulogu Rusije“, rekao je jordanski kralj.

Sastanak dvojice lidera održava se na marginama Valdajskog foruma u Sočiju.

„Drago nam je da vidimo tako jako prisustvo Rusije i sa zadovoljstvom pratimo vaše preporuke o mnogim pitanjima o kojima ćemo danas razgovarati“, rekao je jordanski kralj. On je zahvalio predsedniku Rusije na podršci Jordanu i regionu u celini.

Abdulah II je istakao da mu je drago što ima mogućnost da razmeni mišljenja o problemima u regionu Bliskog istoka. „Odnosi između naše dve zemlje traju više od 50 godina, ali mi lično komuniciramo više od 20. Mislim da se naši odnosi zasnivaju na iskrenosti i bratskim odnosima naših dveju zemalja“, zaključio je kralj Jordana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala