Ruski graničari pucali na brod krivolovaca iz Severne Koreje

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaČamci severnokorejskih krivolovaca u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Rusije u Japanskom moru
Čamci severnokorejskih krivolovaca u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Rusije u Japanskom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici ruske pogranične službe pucali su danas na severnokorejski čamac koji se bavio krivolovom u Japanskom moru i ranili pet lovokradica, saopštio je Centar za odnose sa javnošću ruske Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

Posada se oglušila na zahtev granične policije da stanu, pa je policija otvorila vatru na čamac na kome se nalazila 21 osoba. Ranjeni su kasnije hospitalizovani.

Do incidenta je došlo tokom četvrtog nedavnog pritvaranja krivolovaca iz Severne Koreje u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Rusije.

U saopštenju FSB-a se navodi da je tokom privođenja na jednom motoru izbio požar koji je brzo ugašen, a čamac je zaplenjen. 

Granična policija je sprečila 64 lovokradice iz Severne Koreje koji su na četiri broda 1. i 2. oktobra nezakonito ribarili u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Rusije u Japanskom moru.

U poslednje vreme je u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni na ruskom Dalekom istoku privedeno nekoliko stotina severnokorejskih krivolovaca. 27. septembra je saopšteno da su privedena 262 ribolovca koji su plovili u nekoliko čamaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala