Putin: Svaki moj razgovor može da bude objavljen

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je skandal povodom objavljivanja razgovora između predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, rekavši da je zahvaljujući svom iskustvu uvek spreman da bilo koji njegov razgovor bude objavljen.

„Ne radim ceo život ovo što radim danas. Poučen prethodnim iskustvom, znam da bilo koji moj razgovor može da bude objavljen i uvek polazim od toga“, rekao je Putin tokom plenarnog zasedanja foruma „Ruska energetska nedelja“.

On je istakao da se koristi svaka prilika za napad na Trampa.

„U ovom slučaju to su Ukrajina i sporovi u vezi sa njom. Ovo još jednom potvrđuje da mi generalno nismo imali nikakve veze sa tim, samo su tražili povod za napad na američkog predsednika“, naglasio je Putin.

Kako je šef Kremlja napomenuo, postalo je jasno da nema zavere između Moskve i Trampovog tima, što je i dokazao američki specijalni tužilac Robert Miler.

„Sada su našli drugi povod, koji je povezan sa Ukrajinom. To samo potvrđuje da Rusija nema nikakve veze sa tim“, naglasio je Putin.

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi je 24. septembra najavila početak procedure Trampovog impičmenta jer je, navodno, tražio stranu pomoć kako bi naneo štetu svom političkom rivalu. Demokrate su najavile da će pozvati Trampa na odgovornost zbog njegove navodne pretnje Ukrajini koja uključuje prekid isporuke američke pomoći, ukoliko ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne pokrene „istragu“ protiv bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, koji je i mogući kandidat demokrata na sledećim predsedničkim izborima.

Na kraju je Bela kuća objavila transkript razgovora između Trampa i Zelenskog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala