Jača saradnja Vojvodine i ruskih oblasti

© Foto : Pokrajinska vladaIgor Mirović i Aleksandar Bocan-Harčenko
Igor Mirović i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o proširivanju saradnje i intenzivaranju kontakata Vojvodine i ruskih oblasti, posebno u delu privredne saradnje.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, a da su brojne mogućnosti za proširivanje saradnje, posebno u oblastima poljoprivrede, prehrambene i automobilske industrije.

Mirović je naveo da je Vojvodina veliki potencijal za direktne investicije, jer postoji 11 industrijskih zona koje su izgrađene širom pokrajine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Kada sam 2016. godine došao na čelo Pokrajinske vlade, nismo imali nijedan sporazum sa oblastima Ruske Federacije. Za ove tri godine uspostavili smo saradnju sa Nižnjegorodskom i Arhangelskom oblasti“, istakao je Mirović.

Bocan-Harečenko je rekao da Rusija ima strateške odnose sa Srbijom i da želi da ojača međuregionalnu saradnju između oblasti Ruske Federacije i AP Vojvodine, u kojoj, kako kaže, vidi veliki potencijal za povezivanje i saradnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala